Лекарства с изтекъл срок на годност са изхвърлени днес на ул. „Чаталджа“ и ул.“Дойран“

24.05.2023 22:24
Днес , в късния следобед , след края на празничните чествания ,посветени на Св.св.Кирил и Методий и Деня на славянската писменост и българската наука, образование и култура бях уведомен за много неприятен инцидент.
Около 12 часа на улица „Чаталджа“, в близост до зелена площ, на която традиционно играят много деца, бял микробус е изхвърлил огромно количество лекарства с изтекъл срок на годност…
Това информира във фейсбук страницата си кметът на Плевен Георг Спартански.
И още:
Веднага , след като бях уведомен, отидох на мястото, с отдел Екология и отдел Инспекторат към община Плевен и с помощта на фирма „Чистота“ организирахме събирането и извозването на тези лекарства, между които имаше такива за сърце, против високо кръвно налягане, против грип, антидепресанти… Подчертавам- С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ !!!
От живущи в района граждани разбрах ,че деца и възрастни са бъркали в кашоните с лекарствата, взели са неустановено количество и видове лекарства…
НЕ УПОТРЕБЯВАЙТЕ тези лекарства, защото вероятността да се стигне до неприятни последици е голяма, особено за децата !
Полицията и прокуратурата са уведомени, полицаи посетиха мястото, подадох им информацията, която успях да събера до момента, вярвам, че ще си свършат работата.
Събрахме и 2 кашона с документи, които дават насока за евентуалния извършител.
Специално благодаря на четири момчета роми – Детелин, Денис, Радо, Велизар , които без подкана се включиха в събирането на лекарствата и товаренето на отпадъците и много помогнаха за бързото им събиране и почистването на района!
От тях получихме и важна информация , която са прочели във фб , относно изхвърлено голямо количество лекарства и на ул.“Дойран“ , наложи се и там да организираме събирането и извозването…
Благодаря ви , момчета !!!
Още веднъж – моля родителите на деца, живеещи в района ул.Чаталджа“ и ул.“Дойран“ , в близост до „Водно стопанство“-Плевен да бъдат с повишено внимание и да проверят стаите на децата си за евентуално наличие на опаковки с лекарства!
Ще бъда благодарен и за всяка информация относно лицата и автомобила, с който са изхвърлени кашоните с лекарства , която можете да подадете на ел.поща [email protected] !
#тагове:

НАЙ-НОВИ: