МУ–Плевен отбелязва 24 май с поредица от събития

23.05.2023 17:30

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) традиционно организира поредица от събития по повод честването на 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Тази година празникът се отбелязва със състезанието „Аз владея български език“ за отличаване на чуждестранен студент с най-добри познания по езика, тържествено присъждане на наградата „Най-изявен студент 2023” за високи резултати в учебната и научната работа и с гостуващата фотоизложбата „150 години от гибелта на Васил Левски. Места на памет (1873 – 1933)“, представена от Регионалния академичен център.

На 24 май студентите и преподавателите на МУ-Плевен традиционно ще се включат в празнично шествие на всички училища в град Плевен до барелефа на Светите братя Кирил и Методий, за да поднесат венец в знак на почит към великото им дело.

Ректорът проф. д-р Добромир Димитров ще връчи официално наградата „Най-изявен студент 2023” и приза „Аз владея български език“ на чуждестранен студент на тържествено заседание на Академичния съвет.

В приветствието си към академичната общност ректорът проф. д-р Добромир Димитров се обръща с думите: „Бъдеще имат само онези нации, които инвестират в образованието. Само образованият човек е свободен човек. Няма по-висша ценност от знанието. Съвременното училище трябва да ни образова, но и да ни учи на уважение към род и родина. Ходенето на училище е не само привилегия, то е задължение – дълг към обществото и идните поколения!

Честит 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.“

 

Медицински университет – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: