Поредна победа на плевенските плувци Алекс и Дейвид Найденови

23.05.2023 9:14

На провелия се от 19 до 21 май 2023г. в Бургас много силен международен турнир Burgas Gran Prix 23  взеха участие над 370 състезатели от пет държави, които постигнаха много високи резултати!  На турнира се конкурираха състезатели от националните отбори на България, Турция, Грузия и Молдова, както и клубни състави от България, Словакия и Турция, общо -35 отбора. За пореден път плевенските плувци Алекс Найденов и Дейвид Найденов постигнаха много високи  резултати  сред изострена конкуренция. Алекс Найденов е шампион на 800 м св.стил за юноши старша възраст и е вицешампион на същата дисциплина за мъже. На 400 м св. стил Алекс завоюва  второ място за юноши, а на 200 м св. стил се класира на трето място. Дейвид Найденов извоюва шампионска титла на 400 м св стил за юноши старша възраст, а после, в надпреварата за мъже на същата  дисциплина е вицешампион.

На 800 м св. стил Дейвид е втори за юноши и трети за мъже, както и на 100 метра св. стил е трети за юноши. На 200 м св. стил той спечели вицешампионско отличие.

В общото класиране братята Найденови бяха сред малцината юноши класирали се в първата десетка за мъже по точки FINA, съответно Дейвид  Найденов с 2126 точки е на седмо място сред мъжете, а Алекс Найденов, с 2107 точки е на девето място сред мъжете.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: