Трето издание на „Фестивал на къдроглавия пеликан“ на 26 и 27 май

23.05.2023 11:11

На 26 и 27 май Дирекция на Природен парк „Персина“ предстои да организира третото издание на „Фестивал на къдроглавия пеликан“.

И тази година форматът на фестивала се запазва информационно – образователен с природозащитна насоченост. Идеята е да се популяризира необходимостта от съхранение на местата за почивка и гнездене на тази впечатлителна и любима на всички световно застрашен вид птица – къдроглав пеликан (Pelecanus crispus).

Постепенно, Фестивалът на къдроглавия пеликан се превръща в един форум на организации и сдружения занимаващи се с опазването на биоразнообразието, както и на образователни центрове, които организират занимания за деца с екологична насоченост. По време на фестивалните дни се споделят опит и знания в сферата на опазването на видовете, въвлича се широка аудитория от хора в проблемите свързани с биоразнообразието и значението на защитените територии. Провеждат се занимания с деца,  чрез които те се възпитават в любов и грижа към природата и по-детайлно, за пеликаните.

Третото издание на Фестивала на къдроглавия пеликан ще бъде отново на познатото място пред Посетителския център на Природен парк „Персина“. Ще протече целодневно на 26 и 27 май. Има фиксирани часове с интересни активности, ателиета, беседи, празнична програма. Специални гости тази година, ще са представители на Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“, които ще представят своята работа и ще видим и чуем „Гласът на ранената дива природа на България“.

Входът е свободен, включете се и се запознайте отблизо с живота на къдроглавия пеликан. Подробна програма може да намерите на официалната интернет страницата на ДПП „Персина“ – www.persina.bg, както и на фейсбук страницата на парка „Дирекция на Природен парк „Персина“, последвайте ни.

Фестивалът на къдроглавия пеликан е част от дейностите по проект „Животът на пеликана“, в който Дирекция на ПП „Персина“ си партнира с  Българското Дружество за защита на птиците и още 6 международни партньора.

Текст и снимки: ДПП „Персина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: