Първа копка на красив парк с открит аудиториум в Медицински университет – снимки

22.05.2023 16:55

Церемония по първа копка на проект за благоустрояване на част от двора на Медицинския университет – Плевен, се състоя днес на територията на висшето учебно заведение. Гости на събитието бяха ректорите акад. Григор Горчев и проф. Славчо Томов, областният управител на област Плевен Иван Петков, кметът Георг Спартански, представители на проектантския и строителния екипи.

За близо година в пространството до Ректората ще бъде  изградена нова ограда, ще бъде изпълнено цялостно ново озеленяване със запазване на наличните дървета, ще бъдат построени аудиториум с 300 седящи места, каскада, алеи, ще бъдат съоръжени помпено помещение и поливна система. Проектът е дело на най-голямото архитектурно бюро в страната на нашия съгражданин арх. Иво Петров, избраната фирма строител е „АВ билд” ЕООД – София.

Присъстващите бяха приветствани от настоящия ректор на проф. д-р Добромир Димитров, който подчерта, че плевенският Медицински университет, работещите и учещите в него заслужават тази нова модерна визия, която ще е както добро място за провеждането на множеството събития на учебното заведение, така и за приятен отдих.

Поздравявам ръководството за прекрасната идея и началото на нейната реализация, която е инвестиция не само за плевенската Алма Матер, но и за целия град. Това начинание ще остане за поколения наред и ще бъде още един положителен щрих към все по-нарастващия престиж на Медицинския университет – Плевен, каза в обръщението си Георг Спартански.

По повод събитието беше отслужен водосвет, състоя се и символичната „първа копка”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: