Плевенчанинът Ивайло Вълев победи в класическата дистанция на „Маратон на приятелството“ в Плевен

21.05.2023 12:22

Плевенчанинът Ивайло Вълев победи в класическата дистанция на „Маратон на приятелството“. Обективът на Плевен за Плевен успя да заснеме първите мигове след сладката победа на състезателя на Локомотив Дряново на класическата дистанция от 42,2 км.

Повече от 600 бяха участниците, които днес стартираха в различните дисциплини на деветото издание на Маратона на приятелството в Плевен. Бегачите са представители от 16 държави, сред които Австралия, Беларус, Великобритания, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Италия, Индия, Нова Зеландия, Украйна, Румъния, САЩ, Шри Ланка, Франция, Южна Африка и, разбира се, България.

Деветият маратон в Плевен се организира от водещи фондации и социални предприятия в България, чиято основна мисия е да подкрепят хора в неравностойно положение и с различни способности: „Айс-Оупън“, фондация „Светът на Мария“, Фондация „Сошъл Фючър – Jamba”, Национален алианс за социална отговорност, в партньорство с Община Плевен, СК Elite Running от Румъния, Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, Фондация BCause, Аутизъм Днес и с подкрепата на много компании, за които корпоративната и социална отговорност, приносът към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще са залегнали в основата на бизнеса им.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: