Близо 100 плевенчани тичаха под дъжда в първото нощно бягане в парк „Кайлъка“ – снимки

18.05.2023 10:02
Близо 100 плевенчани на различна възраст се изправиха пред предизвикателството да тичат под дъжда в първото нощно бягане в парк „Кайлъка“. Така Плевен се присъедини към инициативата Световен ден на предизвикателството, която популяризира идеята за 15 минути спортна активност всеки ден. Събитието се организира от Община Плевен и Българска федерация „Спорт за всички“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и със съдействието на плевенския лекоатлетически клуб „Феникс 2004“.
Спортната проява започна с аплодисменти към всички плевенски треньори и спортни деятели по повод професионалния им празник – 17 май, Ден на българския спорт. Участниците тичаха със светещи гривни на ръцете като послание към обществото и особено към шофьорите за повече внимание и отговорност към спортуващите на открито през наближаващия летен сезон.
Маршрутите бяха два – от Моста до Летния театър и обратно и от Моста до паметника на ген. Иван Винаров и обратно. Част от участниците – състезатели на плевенски спортни клубове, избраха да пробягат последователно и двата маршрута. На финала бе изтеглена томбола с награди – спортни аксесоари.
Информация и снимки: Община Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: