Изложбата „Хартията и нейните необятни възможности“ откриват днес в ХГ „Илия Бешков“

17.05.2023 7:59

„Хартията и нейните необятни възможности“ – това е един иновативен, експериментален и вдъхновяващ проект на арт школа „Колорит“ с ръководител Майя Ананиева, подкрепен и финансиран от Община Плевен. В световен план „ХАРТИЯТА- древна и не остаряваща“ е хит в дейността на Художествени галерии за професионални художници, както и в арт школи и ателиета за деца и младежи.  Идеята за този проект  и вдъхновеното му реализиране ни приобщи към световните тенденции във възраждането на ръчната изработка на хартия и папие-маше. Като арт педагог и ръководител на водеща  арт школа  в света, реших, че това ще бъде едно  ново предизвикателство към моите ученици, които са възраст от 4 до 18 години. Две уникални техники, чрез които се създават уникални творби е изключително преживяване! Рисуването върху папие-маше и върху ръчна хартия дава неограничени възможности и свобода за творчество.  Всички се справиха с лекота, експериментираха, наслаждаваха се на артистичните си възможности и на прекрасните творби, които изпълваха ателието.

Изложбата със създадените невероятни творби, като краен творчески продукт в залите на Художествена галерия „Илия Бешков“- Плевен е нашият подарък за всички.  Впечатляващите резултати вдъхновиха и моите онлайн ученици от цяла България и различни страни от Европа, които се включиха в това арт приключение.  В мултимедия ще видите всички етапи на създаване на папие-маше и ръчна хартия от децата под моето ръководство. Ще проследим декорирането на създадените уникални папие – маше произведения, както и рисуването с различни живописни техники и материали върху ръчно направената хартия. Резултатите са фантастични! Пиршество от цветове и нюанси, детска експресивност, уникални решения, които завладяват и вдъхновяват.  Аз вече имам идеи този проект да има развитие и обогатяване в следващите години с нови техники и сюжети, пространствени арт инсталации и прекрасни изложби. Това е само началото. Очакват ни нови чудеса в неограничения свят на изобразителното изкуство.

На откриването на Изложбата  „Хартията и нейните необятни възможности“ на 17 май 2023г. от 18 ч. в ХГ „Илия Бешков“ – Плевен ще бъдат връчени 220 награди от международни и национални конкурси, спечелени от децата на арт школа „Колорит“ от началото на тази година.

Това информира Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: