Плевен се включва в Световния ден на предизвикателството с нощно бягане в парк „Кайлъка“

16.05.2023 11:43

 

Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството на Международната асоциация „Спорт за всички“, която се провежда в България за 30-а година. За първи път тази година предизвикателството към всички участници ще е нощно бягане без състезателен характер в парк „Кайлъка“. Спортното събитие ще се проведе на 17 май 2023 г., от 20.30 ч. в парк „Кайлъка“ и се организира от Община Плевен, Българска федерация Спорт за всички и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Тази година мотото на инициативата е „15 минути спорт“, за да ни напомни, че въпреки ограниченията и натоварения делник, не бива да пренебрегваме системната двигателна активност всеки ден, макар и за кратко време.

Старт-финалът е на спирка „Моста“ в парк „Кайлъка“. Участниците ще бягат по алеите на парка по два маршрута – по-кратък за децата (при желание и за техните родители) и до Летния театър и обратно за всички останали. Преди старта първите 200 регистрирани бегачи ще получат светещи гривни за ръцете – с послание за повече внимание и отговорност на обществото и най-вече на шофьорите към безопасността на спортуващите на открито през летния сезон (бегачи, колоездачи, скейтъри и т. н). Регистрацията е на място от 19.45 часа. За първите 100 участници има осигурени тениски с логото на събитието.

Проявата е посветена на Деня на българския спорт 17 май и е част от Спортния календар на Община Плевен за 2023 г. Бягането е за всички желаещи, независимо от тяхната възраст, пол и социален статус, защото спортът е здраве за всички. Целта е да се насърчат и популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората. Пожеланието на организаторите е плевенчани и гостите на града да изживеят заедно една прекрасна и незабравима спортна  вечер, като приемат спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата.

Присъединете се към инициативата Световен ден на предизвикателството на 17 май 2023 г. – спортувайте, забавлявайте се, почувствайте удоволствието от спорта!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: