Кметът на Пордим прие представители на Комплекс за социални услуги от град Роман

15.05.2023 8:37

Представители на Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/, град Роман, съпровождани от директора Ивет Симеонова, се срещнаха с колегите си от КСУДМ „Св. Мина“, град Пордим. На срещата бяха обсъдени практики и въпроси свързани с работата на двете социални услуги в Роман и Пордим.

Кметът на Пордим Детелин Василев и секретарят на общината Вацка Хорозова запознаха гостите със социалната дейност, която развива общината, и палитрата от социални услуги, които се предлагат на територията в община Пордим. Директорът на КСУДМ „Св. Мина“, град Пордим Лидия Симеонова представи на кратко дейностите и практическата работа пред, която всеки ден са изправени служителите в комплекса.

Обсъдени бяха възможностите за бъдещо гостуване в Пордим на децата и потребителите от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Роман, за които ще бъдат организирани спортни състезания, посещения на музеите и художествената галерия в града. На срещата присъства и Председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, който благодари на кмета и общинската администрация за гостоприемството и изрази надежда съвместните усилия да продължат за да се създават още по-благоприятни условия за децата и младежите, настанени в резидентен тип.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: