Четирима достойни плевенчани получиха званието „Почетен гражданин на Община Плевен“! – снимки

15.05.2023 13:03

Днес Плевен празнува! Събитията от празничната програма започнаха с Тържествено заседание на Общински съвет – Плевен по повод връчване на звания „Почетен гражданин на Община Плевен“. То се проведе от 10:00 часа в Актова зала на Общината Ваня Делийска, Максим Горанов, проф. д-р Константин Койчев и Васил Копчев получиха на вълнуваща церемония най-високото отличие на Община Плевен.

В словата си кметът на Община Плевен Георг Спартански и председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев благодариха на новите почетни граждани за всичко, направено с достойнство от тях, за доброто име и славата на Плевен.

Припомняме вносителите на номинациите:

Предложението за удостояване на Ваня Делийска със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е по инициатива на кмета Георг Спартански.

Предложението за удостояването на Максим Горанов идва от 38 общински съветници от състава на местния парламент. Предложението е подкрепено и от Плевенската филхармония.

Предложението за удостояване на проф. д-р Константин Койчев, д.м.н. със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е от Националния съвет на БЧК, подкрепено и от Академичния съвет на Медицински университет – Плевен.

Предложението за удостояване на Васил Копчев е по инициатива на Общинския комитет и Сдружение „Васил Левски“ в Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: