Мъж е задържан за блудство в плевенско село

13.05.2023 18:12

Районна прокуратура- Плевен привлече към наказателна отговорност И.К., на 32г., за това, че на 07.05.2023г., в село К., обл. Плевен, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление спрямо лице от женски пол, на 63 годишна възраст, чрез употреба на сила, изразяваща се в нанесени удари с ръце в областта на главата и тялото на пострадалата- престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

По подаден сигнал от пострадалото лице били предприети незабавни издирвателни мероприятия от органите на РУ Долна Митрополия, в хода на които бил установен извършителят на деянието.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 10.05.2023г. спрямо обвиняемия е постановено задържане до 72 часа, в който срок е внесено искане до съда за взимане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него- „Задържане под стража“.

Районен съд- Плевен е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице реална опасност И.К. да се укрие и да извърши престъпление,  поради което е постановил спрямо него постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението на съда, с което е взета мярката за неотклонение, подлежи на жалба и протест.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: