В Пордим беше открита Общинската художествена галерия – снимки

13.05.2023 8:59
На 11 май 2023г. в Пордим беше открита Общинската художествена галерия. Лентата беше прерязана от кмета на община Пордим Детелин Василев и художника Никола Николов, който е почетен гражданин на град Пордим удостоен с Решение № 637 от 12.10.2007 г. на Общински съвет гр. Пордим.
Галерията е разположена в стара къща с интересна архитектура и е ремонтирана и обновена основно. В сградата са инвестирани около 200 000 лева. От тях 160 000 лв. са отпуснати през миналата година от Министерството на финансите като допълнителни капиталови разходи. Още 40 000 лв. са осигурени от общинския бюджет.
Първата изложба, която е експонирана в галерията е на местния художник Никола Николов и акварелни творби на тема Руско-турска освободителна война и пейзажи от Пордим на младата художничка от село Згалево Гергана Иванова. Мотото на изложбата е „Мост между поколенията“.
По този начин показваме приемствеността между старата школа художници в нашата община и тези, които тепърва утвърждават своето име.
Идеята за в бъдеще е галерията да посреща не само художници, които да гостуват със свои изложби, но и представители на различните видове изкуство, за да се превърне по този начин в център на културния живот в Пордим.
Информация и снимки: Община Пордим
#тагове:

НАЙ-НОВИ: