Малките футболисти на ОУ „Валери Петров“ отново първи в турнира „Купа Плевен“

13.05.2023 16:03

Отборът на ОУ „Валери Петров“ спечели за втора поредна година „Купа Плевен“.  Детският футболен турнир по повод 15 май – празник на град Плевен се огранизира от УСШ – Плевен и Община Плевен и се проведе  днес на новия спортен комплекс.  Участие в него взеха шест отбора, които бяха разпределени в две групи. Четвъртокласниците от ОУ „Валери Петров“ спечелиха категорично в своята група като се наложиха в първия двубой с 10:1 срещу „Лъвчета“ и във втория –  с 5:0 над ОУ „Петър Берон“.

Преди финалните срещи се проведоха състезания по дузпи и крачета. Участие в тях взеха Виктор Начев, Ивайло Начков, Габриел Русинов и Антонио Гърков.

Във финалната среща с отбора на СУ „Иван Вазов“ училищният отбор на ОУ „Валери Петров“ постигна невероятен обрат и спечели финала с 4:3.  В началото на срещата изоставаше в резултата с 0:3, но  два гола отбеляза Ивайло Начков, а по едно попадение добавиха Габриел Русинов и Антонио Гърков.

След последния съдийски сигнал се проведе и церемонията по награждаването. Оги Младенов бе избран за вратар на турнира, а Габриел Русинов грабна приза за голмайстор с цели 15 попадения. Капитанът Ивайло Начков излезе, за да получи купата.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: