Трети урок по родолюбие се проведе в ОУ „Васил Левски“, село Беглеж

12.05.2023 9:42

На 11 май за трети път бе проведен урок по родолюбие. Учениците от Основно училище „Васил Левски“, село Беглеж имаха удоволствието да гледат интерактивен образователен спектакъл на тема “ СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Чрез него те проследиха подвига на Солунските братя, както и делото на цар Симеон, княз Борис-Михаил, св. Патриарх Евтимий Търновски и тъмните години на робството. Урокът по родолюбие завърши с образите на св. Паисий Хилендарски и св. Софроний Врачански, които дават началото на нашето Възраждане. Спектакълът се състоеше от откъси от филмите на НЕзабравима България, театрална драматизация и поетични рецитали.

Основно училище „Васил Левски“ имаше честта да реализира проектните дейности по НП “ Осигуряване на съвременна образователна среда, модул “ Културните институции като образователна среда“, за която бе одобрено през текущата учебна година. За успешната им реализация допринесе гостуването на д-р Искрен Красимиров, основател на родолюбивия проект „НЕзабравима България“.

През текущата учебна година учениците на  ОУ „Васил Левски“ с удоволствие участваха в 3 интерактивни урока: „Първият будител“; Фигурални композиции на историческа тематика : „Ботев и Левски оживяват“ и Светите братя Кирил и Методий. Поетични рецитали, театрална драматизация и откъси от филмите на „НЕзабравима България“ вълнуваха участниците във всеки от интерактивните уроци.

С удовлетворение и гордост отчитаме, че заложените в проекта цели са изцяло постигнати. За крайните резултати съществен принос имат и ръководителите на проекта , които събудиха интереса у учениците по теми от историята на България и им помогнаха да се докоснат до новите знания по един вълнуващ и по-интересен начин.

Информация и снимки: ОУ „Васил Левски“, село Беглеж

#тагове:

НАЙ-НОВИ: