Деца от ДГ „Щастливо детство“ се включиха в кампанията „Революция в храненето“

12.05.2023 14:51

Днес при децата от Втора „б“ група „Пчелички“ на ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“, гр. Плевен беше цветно, весело и… здравословно. Учителите на групата Ивелина Сидерова и Нели Симеонова споделиха, че малките им възпитаници са изключително щастливи от възможността да се включат в  националната кампания „Революция в храненето“ на фондация “За храната”.
Тази година фокусът на инициативата е насочен към децата с хранителни алергии и непоносимости, както и към проблемите, с които всеки ден се сблъскват техните родители и учители.
В рамките на инициативата малките пчелички научиха какво е балансирана здравословна чиния и как да бъдат толерантни към деца с хранителни алергии и непоносимости.
Темата за здравословното хранене е близка на децата, тъй като е обвързана с Вътрешнообразователния проект на групата „Здравето най-ценното богатство“,  по който работят през учебната 2022/2023 година, а също така и националния eTwinning проект, в който активно участват „Азбука на здравето“. Като финален щрих в Кулинарната работилничка всяко дете получи индивидуален сертификат и цветна таблица „Дъга“ от фондация „За храната“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: