Културен обмен на читалищните дейци от Община Долна Митрополия в Деня на библиотекаря

11.05.2023 16:48

На 11 май – Деня на библиотечния работник, читалищните дейци от Община Долна Митрополия отбелязаха празника със среща в Народно читалище „Напредък 1871“ гр. Никопол. Осъществената работна среща и културен обмен се превръща в традиционна за  библиотекарската гилдия, започнала преди седем години като среща между библиотекари от две съседни общини.

Гостите от Община Долна Митрополия бяха посрещнати от Секретаря на читалището Ралица Маринова и библиотекаря Кристияна Тачева, като  разгледаха  библиотеката, заемната и всички зали, в които се провеждат читалищните и библиотечни дейности. По време на работната среща бяха обменени идеи и добри практики за летни дейности с деца, за работа по проекти, за книжния фонд, за финансирането, за дарителството. Непринудената среща се превърна в приятелска дискусия за  библиотекарската професия. Гостите  поднесоха поздравителен адрес  и символични подаръци на домакините, краеведски книги,  ръчно изработени сувенири и др.

За своя празник Библиотекарите бяха лично поздравени и от г-жа Анелия Димитрова – Зам. Кмет на Община Никопол, която поднесе и увлекателен разказ за древната история на града.  Всички представители на гостуващите библиотеки получиха рекламни материали на Народно читалище „Напредък 1871“ и брой от “Никополски хоризонти” – вестник на общината. Неформалната среща приключи с празнични пожелания, с благодарност за гостоприемството и  увереност за реално културно сътрудничество. След визитата, читалищните дейци от Община Долна Митрополия посетиха емблематичната за Никопол чешма Елия, паметниците на загиналите във войните герои, историческия музей и се отправиха на разходка по Дунавското крайбрежие.

Това информира Димитринка Гетова, секретар на НЧ „Зора -1990г.“, село Победа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: