Кметът на община Левски поздрави победителите в общинския етап на Международен конкурс за детска рисунка 

11.05.2023 10:03

Кметът на община Левски поздрави победителите в общинския етап на Международния  конкурс за детска рисунка  „С очите си видях бедата”.

Трима първокласници от СУ „Крум Попов“, град Левски, с ръководител Даниела Бориславова, продължават участието си  в областния кръг на Международния конкурс „С очите си видях бедата”.

Петчленно жури с председател инспектор Стефан Пенчев Бояджиев, зам. началник на РСПБЗН – Левски е присъдило призовите места, съобщиха Петя Чолакова -гл. експерт „Образование, култура и спорт” и Ваня Дочева , секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/.

Антъни Анатолиев Гайдаров се класира на първо място с рисунката си „Земетресение“.

Теодора Пламенова Чавдарова е класирана на  второ за рисунката си „Да спасим гората“  , а Димитър Георгиев Тодоров на трето  с рисунката „Пожар в гората“.

На 10 май кметът на община Левски Любка Александрова поздрави  с радост малките художници  и  пожела успех на областния етап на конкурса.  Връчи лично на децата наградите на Общината, осигурени от МКБППМН при Община Левски. В непринудената среща в кабинета на кмета децата споделиха своите свои мисли за бедите в живота и колко е важно да не се допускат с безотговорно поведение.

Община Левски и МКБППМН – Левски благодари на всички участници и пожелава успех на класираните за областния кръг. За всички деца и ученици, участвали в конкурса, са осигурени награди от МКБППМН-Левски.

Съгласно Правила, утвърдени от директорите на ГДПБЗН – МВР и на Национален дворец на децата (НДД) – МОН в конкурса право на участие имат деца и ученици от 7 до 18 годишна възраст, разделени на три групи. Основната цел на конкурса е подрастващите да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията и пожарите, начините за поведение при тях и дейностите на Единната спасителна система.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: