Ученичка от ДФСГ “ Интелект “ с първо място на World International Dance Open FINALE 2023 Zagreb

10.05.2023 16:57

17-годишната ученичка от ДФСГ “ Интелект “ Мария Дамянова спечели за България 1-во място и купа на World International Dance Open FINALE 2023 Zagreb.

„През ноември месец миналата година успешно преминах квалификациите в България и успях да се класирам да представям Родината на Финалите в Загреб. Те се проведоха в периода 4-7 май, като участие взеха най-добрите хореографии от цял свят, успели да се класират.“, сподели за Плевен за Плевен Мария Дамянова. Стилът, с който тя успява да впечатли журито от международни професионалисти в областта на танцовото изкуство, както и публиката, е К-поп ( корейски поп).

„Това е голямо постижение за мен, тъй като нямам треньор и се обучавам сама.“, разказва още Мария. Тя е родена в София, но е израснала в Плевен и уча в ДФСГ “ Интелект “ със специалност Електронна търговия.

„К-поп стилът ме грабна още през 2018, но започнах по-професионално да се занимавам през 2021 година, която година  беше изключително успешна за мен. През 2021 спечелих награди от множество международни състезания, като една от наградите, с която много се гордея, е 1-во място на European Grand Dance Cup Grand Finales 2021.“, споделя Мария Дамянова.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: