Според министър Шишков отсечката Боаза – Плевен на АМ “Хемус” ще бъде завършена до средата на 2025-та

09.05.2023 10:34

Първият лот на пътен възел Боаза – Плевен от автомагистрала “Хемус” ще бъде завършен до края на тази година. Това става ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков на зададен въпрос от народния представител от “Продължаваме промяната – Демократична България” Свилен Трифонов, избран от в 49-ото Народно събрание от 15 МИР Плевен.

В писмото се казва, че изпълнението на строителството в първия лот от 52-километровата отсечка от АМ “Хемус” Боаза – пътен възел Дерманци е готово 70%, вторият лот пътен възел Дерманци – пътен възел Каленик – около 23% от предвидените по проект дейности и трети лот  пътен възел Каленик – пътен възел Плевен – 47% от заложените работи.

Първоначалната прогноза за завършването на отсечката е била за края на 2024 г., но срокът се е удължил до втората половина на 2025 г., поради забавяне в средата на август 2022 г. в напредъка на строителството на трите участъка.

Причините за забавянето са извършени и неразплатени строително-монтажни работи, както и възникнали казуси от технически характер, които са довели до необходимостта от изместване във времето на стартирането на определени дейности.

В отговора на служебния министър на МРРБ се казва още, че АПИ работи усилено по целта първия лот от 15-километровата отсечка Боаза – ПВ Дерманци да бъде завършен до края на тази година.

Информация: Пресцентър на „Да, България!“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: