По дело за умишлено убийство в Плевенско, днес разпитаха свидетел и вещи лица

09.05.2023 15:13

Днес състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №93/2022 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу А.О.Б., от град Койнаре, родена 1963 година, обвинена в това, че на 07.06.2021 година в град Койнаре, умишлено умъртвила В.Г.П. от същия град – престъпление по чл.115 от НК.

Обвиняемата и пострадалият поддържали близки отношения, но към момента на извършване на престъплението били във фактическа раздяла. Пострадалият посетил къщата на подсъдимата и в двора, тя му нанесла два удара с нож, с относително голяма сила. Ударите попаднали в корема и в таза на жертвата, което довело до обилна кръвозагуба и до неговата смърт.

За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

В провелото се днес съдебно заседание е разпитан един свидетел и три вещи лица, които са изготвили заключенията по две съдебно-медицински експертизи и една ДНК експертиза. Съдебното следствие не е приключило, тъй като има още свидетели по делото, които трябва да бъдат издирени и разпитани. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 06.06.2023 година.

Това информират от съдебната институция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: