Младежи споделят опит и впечатления от участие в евро-проекти

09.05.2023 12:54

За единадесета поредна година Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските фондове в България провежда национална кампания. Целта на инициативата през 2023 г. е да популяризира работата на експертите в центровете и да отбележи началото на Европейската година на уменията.

Областният информационен център в Плевен ще предостави възможност на младежи, включили се активно в различни европейски проекти, да споделят впечатления и да оценят въздействието на придобития опит върху личностното и професионалното си развитие.

За участие в събитието под мотото „Уменията във фокуса на европейските програми“ са поканени ученици и учители от професионални и профилирани гимназии в града. Финансираните от оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 проекти за модернизация на образованието чрез дигитализация, за дуално обучение, за ученически практики, както и обменът и практиките по Еразъм + ще дадат импулс на разговора за ученето и усъвършенстването през целия живот. Експертите от ОИЦ – Плевен, от своя страна, ще запознаят младежите с възможностите за финансова подкрепа на различни обучения за придобиване и развиване на умения и за заетост, заложени в програмите за България 2021 – 2027 г., съфинансирани от европейските фондове.

Събитието ще се проведе на 10 май от 11 ч. в залата на ОИЦ – Плевен, информират от Центъра.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: