Ивана Ангелова спечели Гран При Студенец на Конна база “Студенец “, Садовец

07.05.2023 14:10

При отлична организация и голям интерес премина Първият официален турнир по прескачане на препятствия за 2023 година, който се проведе на Конна база “Студенец “, край село Садовец на 6 и 7 май. Състезанието е част от националния вътрешен календар на Българска федерация по конен спорт. Както се очакваше, в него се включиха голям брой състезатели и коне от цялата страна, а домакините от Клуб по конен спорт “ Студенец” Садовец предложиха перфектни условия.

Безспорно, най-очаквана от всички бе надпреварата днес за Гран При Студенец, в която взеха участие 12 двойки, повечето национални състезатели по прескачане на препятствия в различните възрасти. В оспорван двубой до баражите достигнаха без грешка в прескачането и в рамките на контролното време Ангел Няголов с два коня, Ая Митева и Ивана Ангелова.

След отлична езда първото място и купата Гран При Студенец спечели Ивана Ангелова с кон Касаи – състезател на домакините от ККС „Студенец“ – Садовец. Втора остана другата дама – Ая Митева с кон Кортезина, а третото място бе за Ангел Няголов с кон Чакбол.

Наградите на първите шест в състезанието връчиха председателят на организационния комитет – Стефан Бурджев, членът на комитета и собственик на конна база “Студенец “ – Павлина Дилчева и президентът на журито – Валентин Божков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: