Танго и цигански романси в ХГ „Илия Бешков“ на 10 май

07.05.2023 9:44

Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен кани на вълнуващ концерт, който ще докосне душите на публиката с вечните страстни мелодии на тангото и циганските романси, превърнали се в класика. Концертът е на 10 май от 19.00ч. В него ще прозвучат любими произведения като Oчи чöрнае, Джелем джелем, Чардаш, Унгарски танц, Tango por Claude и цигански напеви са само част от програмата, изпълнена виртуозно от талантливите музиканти Калоян Куманов – акордеон, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Момчил Караиванов- тенор, Ралица Ботева – пиано

Mузикален ръководител на проекта е Калоян Куманов – виртуозен акордеонист, интерпретиращ разнообразни стилове и музика от различни епохи, които по уникален начин успява да свърже със звука на акордеона.

След като завършва Музикалната академия в Пловдив, Калоян е приет в Държавния университет на Барселона, където специализира музикална педагогика и дирижиране.

В родината на коридата и фламенкото става coлиcт и пъpви акордеон в Акордеонния оркестър нa Caбaдeй c диpигeнт Mигeл Анxeл Maecтpo. В този състав гастролира не само из цяла Испания, но и стига до Музикалния театър на Менделсон и Йохан Бах Хале в Лайпциг.

Преподава акордеон, пиано, солфеж и хор в консерваторията Лисеу, както и в Музикалната академия на остров Meнopкa, където e и пъpви диpигeнт нa Акopдeoнния оркестър. Прочува се като един от малкото музиканти в Европа, виртуозно изпълняващи класически произведения на акордеон, и приема за лична мисия да промени отношението към този многопластов инструмент.

Преди 6 години Калоян Куманов се завръща в България и за кратко време успява да реализира множество значими проекти, оставили ярка следа в културния живот на страната.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: