Академия по хирургия събра студенти медици от цялата страна в ,Сърце и Мозък’, Плевен

04.05.2023 15:13

Високотехнологичната ,Сърце и Мозък’, Плевен събра в два поредни дни студенти по медицина от цялата страна за участие в първата по рода си Академия по хирургия, организирана по идея на Клиниката по обща хирургия в болницата. Тема на първото издание бе „Въведение в базисните хирургични техники в отворената и лапароскопската хирургия“. Академията премина при огромен интерес и беше посетена от студенти по медицина от всички курсове на по-голямата част от медицинските вузове в страната.

„Впуснахме се в това начинание с огромно вълнение и ентусиазъм и заедно надградихме своите теоретични и практически познания. Бъдещите млади лекари подобриха и затвърдиха своите умения в сферата на възлообразуването и шевната техника. Благодарим на всички лектори за съдействието и подкрепата, и на всички участници, които станаха част от първата Академия по хирургия ,Сърце и Мозък’, Плевен“, споделиха от Клиниката по хирургия.

В рамките на два поредни дни лектори и курсисти преминаха заедно през теоретична и практическа част на подготовка върху основните хирургични умения и познания, нужни на студентите по медицина с интерес в хирургичните специалности. На всички въпроси на бъдещите лекари отговаряха лекторите д-р Цветомир Иванов, д-р Емил Филипов, д-р Димитър Георгиев, д-р Васил Нейков и д-р Добромир Нгуен от Клиниката по обща и онкологична хирургия на ,Сърце и Мозък’, Плевен. Специално участие в лекторския екип имаше доц. Васил Михайлов, д.м. от Клиниката по чернодробна хирургия към ВМА – София, който въпреки възникналата донорска ситуация в дните на Академията успя да се включи онлайн и да предаде знания на курсистите.

„Искрени благодарности към доц. Михайлов за жеста! За нас беше чест и удоволствие“, споделиха по този повод организаторите на Академията. Категорични са, че продължаващо обучение и желанието за самоусъвършенстване на лекарите е в основата на качеството на здравните грижи за пациентите и добрия лекарски екип.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: