Танцов състав “Незaбравки” представи град Левски в грандиозния спектакъл “ЗАЕДНО” в НДК

03.05.2023 15:56

Павлина Генова и нейните танцьори от ТС ”Незабравки” към ШНТ ”Орисия” представиха град Левски в мащабния фолклорен спектакъл “ЗАЕДНО”, който се състоя на 29 април в Зала 1 на НДК в София по повод Световния ден на танца. Това съобщи Павлина Генова.

1342 танцьора от над 50 колектива от цяла Бългaрия показаха най-доброто от своето творчество, а продуцент и режисьор на огромния проект беше Христо Димитров-хореограф на НФА ”Българе”.

Всички танцуваха с много жар и ентусиазъм и успяха да предадат положителната си енергия на препълнената зала в НДК. На финала танцувайки излязоха всички участници и изпълниха цялата зала, която с бурни аплодисменти и ”Браво” аплодира грандиозния фолклорен спектакъл.

Христо Димитров представи всички състави и техните ръководители и обеща следващата година спектакъла да е още по-внушителен.

В същия ден сутринта всички участници се събраха пред сградата на НДК и извиха ”Най-дългото хоро в София”. Облечени в пищните ни национални носии те образуваха голямо сърце, което пулсираше в ритъма на родните ни хора. Всичко това беше заснето и ще бъде включено в специално видео послание за мир.

Децата от ТС ”Незабравки” и тяхната ръководителка Павлина Генова, изказват най-искрената си благодарност за голямата подкрепа на кмета на Община Левски, Любка Александрова и спонсорите МИМ-АГРО ЕООД в лицето на Мирослав Мандичев.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: