Отличия за самодейците на село Асеновци от ФФ „ Веселие в Елена“

03.05.2023 10:42

В три поредни дни – от 28 април до 30 април 2023 година – на площад „Христо Ботев“ в град Елена, област Велико Търново, се проведе Шести фолклорен фестивал – надиграване и надпяване „Веселие в Елена 2023“, организиран от НЧ „Напредък – Елена – 1863“, ТФ „Балканджийче“ – гр. Елена, под патронажа на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев.

Целта на фестивала е да популяризира българския бит и култура, да представи пъстротата на българското фолклорно изкуство, важно за съхранение на нашата идентичност, и да насърчи приемствеността от младото поколение.

Фестивалът-надиграване „Веселие в Елена“ се проведе на открита сцена в центъра на гр. Елена в ДВА РАЗДЕЛА – КОНКУРСЕН и ФЕСТИВАЛЕН. Самодейците от НЧ „ Съзнание 1894“ село Асеновци участваха в конкурса и със своите изпълнения спечелиха овациите на публика и жури. На ЖФГ „ Осъмски ритми“ и Тея Ангелова Михайлова с ръководител Петранка Стефанова журито присъди Първо място и златни медали! Благодарим на журито за признанието и на колегите за перфектната организация.

Благодаря на всички самодейци за неуморния труд, който положиха и всеотдайността и обичта към българския фолклор! Благодаря на оркестъра с ръководител Красимир Калинков за чудесния съпровод!

Това информира Петранка Стефанова – секретар НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: