Засякоха трима водачи в Плевенско с положителни проби за кокаин и амфетамини

02.05.2023 9:44

На 28 април 2023 година в Първо РУ – Плевен е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК. На същата дата в 15.56 часа в град Плевен на булевард „Георги Кочев“ е спрян за проверка лек автомобил „Сеат Леон“. Наркотестът на 31-годишния водач е отчел положителна проба за употреба на кокаин. Съставен е акт по ЗДП и нарушителят е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.  Уведомен е дежурен прокурор в РП –Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.
Бързо производство е образувано за шофиране след употреба на наркотици. В 19 часа на 28 април в село Комарево е бил проверен 27-годишен, който се придвижвал с „БМВ“. Направеният наркотест с техническо средство е отчел положителна проба за амфетамин, метамфетамин и кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръвна проба за химически анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.

На 1 май 2023 година в РУ-Долни Дъбник е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от Наказателния кодекс. На същата дата около 07.40 часа в село Долни Луковит при проверка е установено, че 21-годишен е зад волана на „Фолксваген“ след употреба и под въздействието на наркотични вещества. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“, като уредът е отчел положителен резултат на амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен и продължава работа разследващ полицай.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: