Заместник-директор на ПГПЧЕ „Димитър Димов“ бе в Брюксел като старши посланик

02.05.2023 14:11

Г-жа Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – гр. Плевен, бе отличена да участва в специално събитие за старши посланици в Брюксел на 27 и 28 април 2023 г. поради активната й дейност като старши посланик по Програмата за училища посланици на Европейския съюз (EPAS).

В столицата на Европа се събраха 90 учители-старши посланици от 27 страни–членки на ЕС, които участваха в организирания от Европейския парламент Международен семинар  на тема „Европа в класната стая и в училище“.

По време на двудневната визита беше проведена среща със заместник-председателя на Европейския парламент Отмар Карас и с представители от отдела за работа с младежи. Старшите посланици се включиха в разнообразни дейности и сесии за преподаване на знания за Европа и европейската парламентарна демокрация. Те имаха възможност да споделят добри практики помежду си и да обсъдят интересни и иновативни дейности, проведени в техните училища. Особено интересно беше посещението на пленарната зала на Европарламента в Брюксел и Дома на европейската история.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: