Наталия Мачорска представи първата си книга пред съграждани в Тръстеник – снимки

29.04.2023 8:17

С препълнена зала и развълнувани хора премина представянето на Наталия Мачорска и нейната първа книга „Скътано в сърцето“

Наталия Мачорска е родена на 20.09.1965г.в гр. Тръстеник. Завършва средното си образование в  гимназията в града ни , а висшето в София-ВИИ, специалност “Аграрна икономика“. Работила е 5г в ТКЗС, което е първото и работно място. От 25 години работи в Бюро по труда – гр. Долна Митрополия.

За голяма наша изненада г-жа Мачорска се изявява в друга, съвсем различна област – написва и издава дебютната си книга „Скътано в сърцето“. Радост и  гордост беше за нас да представим местен жител с написана собствена книга.

„Скътано в сърцето“ е книга с разкази, посветени на род и роден дом. Разкази, докосващи дълбоко душата, запечатали между редовете доброта и откровение.

„Скътано в сърцето„ е точното заглавие на тази малка на дебелина книжка, но тежаща от спомени, доброта, благодарност, добро възпитание и нрави. Поводът за написването на книгата тръгва от един наш онлайн конкурс за есе на тема „Моя Трифон Зарезан“. Тя написва своя първи разказ “Трифон Зарезан„ и разбира, че е изпуснала крайния срок, затова го праща на своя приятелка да го прегледа. Нейната приятелка направо го публикува в местна медия. Ние от читалището така разбрахме за литературните дарби на Наталия Мачорска. Поканихме я и тя се представи отлично.

Информация и снимки: Галя Кучева – секретар на НЧ „Неофит Рилски-1872“, гр. Тръстеник

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: