Общинската организация на хората с увреждания в Гулянци проведе годишното си събрание

27.04.2023 13:57

На 5 април Общинската основна организация при СИБ гр. Гулянци, с председател Пепа Владимирова, отчете дейността си за изминалата 2022 година, изпълнението на бюджета и общинската субсидия. Ръководството очерта и насоките за работа през настоящата година и планирания бюджет.  На събранието присъстваха делегати от всички дружества към общинската организация. Гост на събитието  беше зам.-кметът на общината Левтеринка Георгиева. Тя поздрави присъстващите за обществената ангажираност и активната социална и  културната дейност, която въпреки трудностите през изминалата година, организацията и дружествата по места осъществяват успешно. „Уверявам Ви, че и занапред в лицето на кмета на общината Лъчезар Яков и Общинска администрация имате верен приятел и съмишленик. Ще продължим да оказваме не само финансова, но и организационна и морална подкрепа на организациите на местно ниво.“ – обърна се към присъстващите Левтеринка Георгиева.

В отчета за дейността Пепа Владимирова акцентира на осъществените през годината културни мероприятия и завоюваните отличия от вокалните групи към дружествата, обмяната на опит и обучение на актива, осъществените екскурзии и инициативите за подпомагане на членовете.

Пепа Владимирова подчерта, че най-голяма помощ дружествата и организацията получават от кмета на общината и администрацията, чрез услугите на Домашен социален патронаж, „Личен асистент“ и „Домашен помощник“, чрез ежегодната субсидия и подкрепата за организиране и провеждане на различните инициативи – Ден на хората с увреждания, Събор на хората с увреждания, обучение на актива и др. „Благодарим на г-н Яков за всичко и вярваме, че ще е все така ангажиран с нашите проблеми.“ – заяви тя.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: