Книгата на Спаска Гацева „Предзимие. Избрано“ представят днес в РБ „Христо Смирненски“

27.04.2023 8:11

Днес, 27 април, от 18:00ч. в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ ще бъде представена книгата на Спаска Гацева „ПРЕДЗИМИЕ. ИЗБРАНО“.

Заповядайте на премиерата на една необикновена книга, събрала в себе си цял един живот сред думите – антологичната поетична колекция на неповторимата Спаска Гацева, която носи името „Предзимие“!

Ще ви поднесем красивата ѝ поезия, заедно с прекрасна музика, за да създадем общи незабравими мигове, обещават организаторите от Издателство „Библиотека България“ и РБ „Христо Смирненски.

В събитието участват и Саня Табакова – поет, музикант, Ива Спиридонова – редактор и Симеон Аспарухов – издател

„Поетичната колекция „Предзимие. Избрано“ на Спаска Гацева е съкровищница от живи думи, убежище от зимата на битието, песен за живота като есенно листо, обречено да полети и да се преражда във всяка следваща пролет като стих. Една необикновена и специална книга, носеща светлината и доброто в себе си, скътала ги като послание, че човекът е толкова голям, колкото са високи думите и мечтите му и толкова вечен, колкото са неизтриваеми следите му. А думите на Спаска Гацева оставят дири и стигат небето, за да погледнат света и хората от висините на непреходната поезия с онази обич, за която човешкото сърце е твърде мъничко и която прелива в стихове.“

Ива Спиридонова, редактор

#тагове:

НАЙ-НОВИ: