Споразумение за сътрудничество за създаване на Местна инициативна група подписаха днес кметове на Плевен и Пордим

26.04.2023 14:57

Споразумение за сътрудничество за създаване на Местна инициативна група (МИГ) подписаха днес кметове на общините Плевен и Пордим – Георг Спартански и Детелин Василев. Събитието се състоя в Заседателната зала на Община Плевен.

Предстои екипи на двете общини заедно да разработят Стратегия за местно развитие, която ще даде възможност за привличане на европейски средства за реализирането на проекти в малките населени места в двете общини.

В новата МИГ от община Плевен са включени 19 селища, а от Пордим – 8, като подборът им е извършен на базата на съществуващи общи граници между населените места в двете общини.

До октомври тази година Стратегията трябва да бъде готова и внесена за одобрение в Министерството на земеделието, като на двете общински администрации са предоставени близо 50 000 лв. за изготвяне на документа. Потребностите на жителите от малките населени места и бизнеса в тях ще бъдат включени в него. Основното в Програмата е инициативата да тръгне именно от тях, а средствата, които може да се получат за реализиране на проекти от МИГ, са до 10 000 000 лв.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: