Специална награда за ПГОТ „Христо Бояджиев“ от конкурса „Млади таланти в модата“

26.04.2023 16:22

ПГОТ „Христо Бояджиев“ със специалната награда на Варненския  свободен университет „Черноризец Храбър„ от националния  ученически конкурс „Млади таланти в модата“ в град Ямбол.

В периода 19-21 април училищният отбор при ПГОТ „Христо Бояджиев“ достойно представи гимназията и град Плевен сред участващите 15 училища от цялата страна в Националното състезание по професиите Млади таланти в модата“, провело се в град Ямбол.

Моделът на представената сценична дамска рокля на ПГОТ „Христо Бояджиев“,  изработена в модните цветове за 2023 г. – резеда и розово, на тема „Изкуството в мен“, е вдъхновен от ландшафтната архитектура, свързана с проектирането на обществени места на открито, паркове, градини, а в случая от „Водната каскада“ в Плевен.

Втален силует с презраменни шевове, декоративни двойни волани от тюл, тафта и сатен, а в продължение на темата – допълнително разкроена пола със свалящи се волани, наподобяващи смяната на фонтаните.

Прическата имитира падаща вода от фонтан, допълвайки креативната визия на модела.

За отличното си представяне в категория „Художествена скица“ ПГОТ „Христо Бояджиев“ получи специалната награда на ВСУ „Черноризец Храбър“ – грамота, която служи като успешно положен кандидат-студентски изпит за прием в специалностите „Моден дизайн“ и „Графичен дизайн“ във ВУЗ-а, на ученичката Веска Колева Филкова.

Училищното ръководство благодари на единадесетокласничките: Дочка Иванова Александрова, Веска Колева Филкова и Гюлханъм Юсеинова Афизова за цялостното  представяне на училището в Националното състезание  Млади таланти в модата“.

Гордеем се, че избрахте професията, с която ще градите бъдещето.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: