Община Червен бряг с инициатива за пролетно почистване

26.04.2023 15:48
По повод Международния ден на Земята – 22 април, общинска администрация – гр. Червен бряг, Ви призовава да се включите съвместно с нея в пролетното почистване, което ще се проведе на 28.04.2023 г. Зелената инициатива се реализира от 27-28 април съвместно с училищата и детските градини с начален час 08:30 часа.
Приканвам към нас да се присъединят и общински съветници, представителите на Сдружението на кметовете от малките селища на Община – Червен бряг и Сдружение МИГ „Карлуковски карст Червен бряг – Искър” .
През 2022 година поставихме началото на инициативата, именно в дните преди Страстната седмица, посветени на разтребването и почистването на домовете, но тази година поради метеорологичните условия инициативата се измества със седмица назад. И нека вярваме, че освен символичния смисъл на пречистването, това ще ни донесе здраве и благополучие на нас и хората, които обичаме.
Пролетта е сезон, през който природата се събужда за ново начало. Така и ние, имаме нужда да започнем на чисто. Сега е момента да почистим дворовете, междублоковите пространства, кварталите – всички места, чрез които прозира нашия образ и начин на живот, за да живеем в среда по-чиста от вчерашната и по-добра от утрешната.
Моят апел е, всеки от нас да осъзнае своята гражданска отговорност. Защото със споделени усилия и участието на всеки от нас, можем да направим градът ни по-чист, по-уютен и приветлив. И да посрещнем предстоящите майски празници с усмивки и добро настроение.
Определените за почистване места в гр. Червен бряг са:
• Местността „Голеж“;
• Зелените площи около път III- 306 от изхода на гр. Червен бряг, посока Гробищен парк /от двете страни на пътното платно до ДАП/;
• Местността „Бунджовица“;
• Паметник в памет на невинните жертви от трагичната нощ на 2008 г., когато до Червен бряг, в огнената стихия на влака София-Кардам, загинаха 9 души.
Призоваваме всички граждани, институции и фирми да вземат активно участие, като почистят районите, където живеят, учат или работят.
Молим пълните чували да се оставят до най-близките контейнери, а Общината ще организира извозването и депонирането им.
В тази връзка Ви уведомявам, че на основание Заповед № РД-09-176/26.04.2023 г. на 28 април 2023 г. Община Червен бряг ще работи с граждани само в Център за услуги и информация на гражданите и отдел “Местни данъци и такси“.
Благодаря на всички, които ще се включат в кампанията!
С уважение
Д-Р ЦВЕТАН КОСТАДИНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ
#тагове:

НАЙ-НОВИ: