Кметът на община Гулянци се срещна с членове на местната организация към Съюза на слепите в България

26.04.2023 15:05

На 25 април се проведе годишното отчетно събрание на Териториалната организация на ССБ гр. Гулянци с председател Димитрина Вардолова. Гости на събитието бяха кметът на общината Лъчезар Яков и представители на Регионалната организация в гр. Плевен.

В рамките на събранието беше отчетена дейността на местната организация за изминалата година. На присъстващите беше представен финансов отчет и план-програма за предстоящите месеци.

Димитрина Вардолова благодари за подкрепата на кмета Лъчезар Яков и подчерта, че Община Гулянци винаги съдейства за разрешаването на проблемите и за подобряване качеството на живот на слепите и хората с увреждания в община Гулянци. Лъчезар Яков поздрави присъстващите и заедно обсъдиха проблемите, които съпътстват ежедневието им. Кметът се ангажира да съдейства на слепите хора в процедурите по кандидатстване по Механизма „Лична помощ“, предвид специфичните потребности на тези граждани и ограничената им мобилност. Той увери, че както и досега Община Гулянци ще продължи да подкрепя дейностите и инициативите на всички местни структури, спрямо възможностите и правомощията си.

Това информират от Пресцентър на Община Гулянци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: