Златен медал за СУ „Крум Попов“ от престижно национално състезание

25.04.2023 15:09

От 21 до 24 април в Добрич се проведе IX Национална ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“. Сред 400 участника от 58 населени места в България бяха и възпитаниците на СУ „Крум Попов“, гр. Левски – Никола Иванов, ученик  в  IV „а“ клас и Пламена Ангелова, ученичка в  VI „б“ клас, с ръководител Мариета  Михайлова – учител по гражданско образование в училището. В състава на журито бяха включени видни представители на научните и културни среди в страната.

Пламена представи своята презентация  „Последен звънец“, с която впечатли оценяващите и заслужено грабна златния медал! Никола  участва в конференцията в I възрастова група, раздел „Авторски приказки и есета“ с творбата си „Смисълът си ти“.

Учениците и техният ръководител получиха сертификати за участието си във финалния етап на конференцията. Развълнувана от успеха на децата, г-жа Михайлова сподели:

„Националната конференция по гражданско образование има за цел да покаже отношението на учениците по актуални проблеми на обществото, свързани с възпитанието, грамотността, кариерното развитие, екологията и др. За девета поредна година бе дадена думата на младите хора и те доказаха, че има нужда от такива форуми! За да бъдат чути и възприети като  важен фактор за положителна промяна!“

Уверени и отлично подготвени, нашите ученици показаха на журито и присъстващите, че в СУ „Крум Попов“, гр. Левски, децата учат, творят и градят ценности! Посвещаваме своя успех на 100-годишния юбилей на СУ „Крум Попов“!“

Информация: СУ „Крум Попов“- град Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: