Отлично представяне на състезатели на „Спартак Плевен XXI” на Детски Турнир „Млади Надежди“

24.04.2023 7:53

На 22 и 23 април в град Плевен в х-л „Ростов“ се състоя детски турнир по класически шахмат „Млади Надежди“. В него участваха състезатели на „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“. Състезателите бяха разделени в два турнира до 10 и 16 години, като отделно се направиха класации до 8,10,12,14 и 16 г.

Купа „Млади Надежди“ до 10 години с 6.5 точки от 7 възможни спечели Максим Казанджиев(Спартак Плевен XXI),който взе и златния медал до 8 години. Втори и трети в тази възрастова група са неговите съотборници Георги Иванов и Яна Лакова. Първи до до 10 години пък е Георги Иванов(Спартак Плевен XXI),следван от Емили Цветанова и Ема Симеонова, и двете от „Плевенски Гамбит“.

Купа „Млади Надежди“ и златния медал до 16 години с 6.5 точки от 7 възможни спечели Александър Георгиев (Спартак Плевен XXI),следван от съотборника си Владислав Кръстев, а трети е Йоан Иванов(Троян). В групата до 14 години  златния медал заслужи Емил Кънчев, следван от Иван Георгиев и Валентин Искрев, и тримата от „Троян“.

При 12 годишните първа е Катерина Бояджиева(Спартак Плевен XXI) следвана от Юли Атанасов(Троян) и Натали Цанева(Спартак Плевен XXI).

Ръководството на “Спартак Плевен XXI” благодари на родителите на плевенските състезатели и на изпълнителния директор на клуба Валери Бояджиев, които на  практика организираха турнира и на ръководството на х-л „Ростов“ за отличните условия, които предостави на  състезателите.

Следващото състезание на което ще участват състезателите на плевенския клуб ще бъде от 29 април до 4 май в град Кърджали, където ше се състоят Държавните Индивидуални Първенства по класически шах за юноши и девойки до 12,14,16 и 18 г.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: