ИНУ „Христо Ботев“ с награда „Рицар на книгата“

24.04.2023 10:39

Наградите „Рицар на книгата“ са учредени през 2004 година, а през 2006 г. правата за организиране на събитието са прехвърлени на Асоциация „Българска книга“ и се присъждат за изключителни заслуги в областта на книгите и четенето. Асоциацията е най-голямото обединение на книгоиздатели и книготърговци в страната, в което членуват над 130 юридически лица, създаващи повече от 90 % от книжната индустрия в България.

Престижната награда се връчва всяка година на 23 април – Международен ден на книгата и авторското право. Официалната церемония по връчване на наградите за 2022 г бе проведена на 23 април 2023 г. в Регионален център за съвременни изкуства – гр. София. Номинираните участници тази година бяха 211 в четири категории – Награда за журналист или медия, Награда за библиотекар или библиотека, Награда за учител или училище и Специална награда „Рицар на книгата“ за общественик с най-голям принос в българското книгоиздаване през изминалата година. Номинациите са оценявани от членовете на Асоциация „Българска книга“ чрез гласуване.

ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен бе отличено за цялостната си дейност за насърчаване на четенето с наградата „Рицар на книгата“ в категория Награда за учител или училище от общо 95 номинирани училища от цялата страна.

Наградата бе връчена на директора на училището Цветелин Горанов на официалната церемония по връчване на годишните награди за 2022 г. в гр. София.

Това информират от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: