Футболният Спартак с класическа победа в Плевен

23.04.2023 17:10

Спартак (Плевен) победи  Спортист (Своге) с класическото 3:0 в двубой от 27-ия кръг на Втора лига.

В началото на мача гостите взеха инициативата и на няколко пъти направиха хубави атаки по посока на вратата на домакините, но не успяха да нанесат решаващ удар. Постепенно плевенчани изравниха действията на терена, но също не съумяха да създадат нещо опасно пред вратаря на Своге.

Втората част също започна равностойно, но в 71-ата минута домакините имаха шанса да открият резултата. Руси Чернаков стреля от границата на наказателното поле и успя да реализира.

Две минути по-късно Спартак успя да удвои. Васил Шопов намери в наказателното поле Боримир Карамфилов, който с с техничен удари реализира за 2:0.

Малко по-късно гостите имаха възможност да намалят изоставането си. Те получиха право да изпълнят дузпа, след като първоначално реферът отсъди нарушение на границата на наказателното поле, но след това се консултира с помощниците си и посочи бялата точка. Зад топката застана Георги Николов, но Богомил Цинцарски спаси, последвалата добавка на Богдан Костов пък не успя да намери рамката на вратата.

В даденото от съдията продължение домакините стигнаха до трето попадение. Франк Есума стреля към вратата, но Ивайло Василев спаси. До топката обаче първи стигна Клаубер Сантана и реализира.

снимка: фейсбук, информация: https://sportal.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: