Децата от ДГ „Теменуга“ отбелязаха Деня на Земята

22.04.2023 9:00

Децата от ДГ „Теменуга“, заедно с  Басейнова дирекция  „Дунавски район“ и ученици от 11в клас в ДФСГ “ Интелект“ отбелязаха Деня на Земята. Бъдещите първокласници останаха въодушевени от получените знания за опазване на околната среда и компостирането.

Всяка година на 22 април, заинтересовани страни от цял свят  обединяват своите действия по отношение на устойчивостта и климатичните промени в чест на Деня на Земята. Нашият свят се нуждае от трансформация. И това изисква действия на всички нива – публични институции, бизнес, гражданско общество.

И тази година темата за Деня на Земята е „Инвестираме в нашата планета“, което подчертава важността на посвещаването на нашето време, ресурси и енергия за справяне с проблемите на околната среда и изменението на климата. Kато продължение на миналогодишната кампания, темата е фокусирана върху ангажирането на правителствата, институциите, бизнеса и повече от 1 милиард души по света, които участват ежегодно в събития посветени на Деня на Земята, давайки своя принос. Инвестирането в нашата планета е най-добрият начин да проправим път към процъфтяващо бъдеще. Когато инвестираме в нашата планета заедно, ние подкрепяме изграждането на здрави, щастливи и богати общности по целия свят.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: