Над 120 студенти по медицина, специализанта и млади лекари ще участват в Модерното училище по Акушерство и гинекология

21.04.2023 12:06

Днес, 21 април, стартира осмото издание на Модерното училище по Акушерство и гинекология, което се провежда в Телекомуникационен ендоскопски център под патронажа на ректора на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров. Темите, които са заложени в научната програма са профилактика, диагностика, методи на лечение на заболяванията на женската полова система и млечната жлеза, бременност и съпътстващите възможни усложнения, фетална хирургия, както и мултидисциплинарните подходи за свързаните с тях проблеми.

Училището по Акушерство и гинекология ще се проведе от 21 до 23 април 2023 г., а официалното откриване е днес, 21 април, от 14:30 ч. Лекторите са водещи учени от страната и чужбина, сред които се открояват имената на: акад. д-р Григор Горчев, проф. д-р Добромир Димитров, проф. д-р Славчо Томов, проф. Цветомир Луканов, д-р Джесика Ибанез-Морано, д-р Ричард Новак, д-р Маринела Биба и други.

В хода на форума са предвидени и практически семинари по фетална морфология, хирургичен шев, следродилна депресия, състояния в неонатологията, кардиопулмоналнаресосопитация, електромиография при бременна и други. Организаторите са категорични, че Модерното училище по акушерство и гинекология е единственото училище в България, което се организира от студенти по медицина за студенти по медицина, специализанти и млади лекари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: