За шеста поредна година ОУ “Валери Петров“ отбеляза своя патронен празник – снимки

21.04.2023 17:28

За шеста поредна година ОУ“Валери Петров“ отбеляза своя патронен празник. Събитието събра в двора на Регионалния исторически музей ученици, настоящи и бивши учители, родители и гости.

В словото си г- жа Таня Илиева, директор на училището, благодари на целия колектив за ежедневната работа и справянето с предизвикателствата пред образованието днес. Тя посочи колко важни за всеки човек са годините, прекарани в училище не само заради знанията, които то дава, но и заради преживяванията, приятелствата, порастването.

Доказателство за ползотворната работа на учениците и техните преподаватели през тази учебна година са успехите, постигнати от възпитаници на ОУ “Валери Петров“ , в областта на науката , изкуството и спорта. С грамоти по повод празника на училището бяха наградени 27 ученици от I до VII клас, класирани на олимпиади и състезания. Сред тях е и Станислава Нейкова от VII клас, класирана на националния кръг на олимпиадата по „История и цивилизации“. За успехи в конкурси, свързани с изкуството, грамоти получиха 6 ученици. Горещо аплодирани от всички присъстващи бяха отборите по футбол, баскетбол- момчета, баскетбол- момичета и волейбол- момичета, които спечелиха наскоро купите в общинските спортни турнири за ученици.

Празничната програма разкри колко талантливи и артистични са децата, когато са на сцената и публиката ги подкрепя. Звучаха стихове от Валери Петров, рецитирани на български и на английски език. Присъстващите са насладиха на песни, изпълнени от вокалните училищни групи, на фолклорни танци и танц на мажоретки. Беше представена и хумористична версия на приказката „Червената шапчица“.

Празникът зареди всички с настроение и оптимизъм. Това информират от ОУ “Валери Петров“, Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: