В ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“ отбелязаха Деня на Земята – снимки

21.04.2023 14:43

Под наслов „Аз прегръщам Земята“ възпитаници и педагогическите специалисти от ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“ –  град Плевен отбелязаха Деня на Земята.

Раждането на света, на планетата Земя е огромно звездно чудо – огън, вятър и вода. Децата от всяка възрастова група чрез музикалните си изпълнения се превъплътиха в четирите елемента,  наподобявайки пукането на огъня, бълбукането на водата, играта на  вятъра, който роши косите. С гатанки, стихотворения и еко послания всички показаха обичта си към планетата Земя. За финал малки и големи отправиха призив към обществеността да съхранят богатствата на земята, да пазят птичките, тревичките и пчеличките, за да растат щастливи и децата – най-хубавите цветя на Земята.

В детската градина вече е създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околна среда и грижи за природата. В целия този „водовъртеж“ бяхме въвлечени всички. Целта е децата да обогатят своите знания и умения и да напомнят на възрастните, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия!

Това информират от ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: