В Койнаре ще е първият старт на бегачите на писта на открито

19.04.2023 16:31

31-то издание на мемориалните пробези „Димитър Върбанов – Митето” е вписано в календара на Българската федерация по лека атлетика като първото официално състезание на писта в бяганията за тази година. То ще се проведе на 22 април на стадион „Спартак”.


Спортният форум ще протече под патронажа на кмета на Община Червен бряг – д-р Цветан Костадинов. Организатори са местният клуб по лека атлетика „Спартак”, съвместно с Община Червен бряг и Българската федерация по лека атлетика.
Заявки за участие са дали вече над 200 състезатели от 35 клуба от страната, които ще мерят сили в различни дисциплини: 400 м, 800 м, 1500 м и 3000 м по безупречно подготвената кортова писта на градския стадион в Койнаре.
Наградният фонд е 6000 лв., като основен спонсор отново е Община Червен бряг.
Очаква се за поредна година тук да си дадат среща най-добрите бегачи от страната, а вече има потвърждение и за международно присъствие. Сред състезателите тази година ще видим победителя от провелия се в началото на април маратон в Стара Загора – мароканеца Мохамед Шабуд, както и Исмаил Сенанджи /Евър – Варна/ – златен медалист от националния шампионат по полумаратон.
Официалното откриване на състезанието ще бъде в 10.30 ч.

Това информират от Община Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: