Посланикът на Франция Жоел Мейер: Имаме прекрасни възможности за сътрудничество!

13.04.2023 16:50

Посланикът на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер се срещна днес с кмета на Община Плевен Георг Спартански след церемонията за първа копка на нов завод на компанията „Малтери Суфле”, чиито официални гости бяха двамата. Дипломатът беше придружаван от Весела Тодорова-Мозеттиг – председател на Френско-българската търговска камара.

Жоел Мейер благодари за подкрепата на Георг Спартански за реализация на инвестиционните намерения на  „Малтери Суфле” – водещ производител на малц в България. Оценявам усилията на кмета и Общината за създаване на добър бизнес климат не само за френската компания, но и за останалите настоящи и потенциални икономически субекти, подчерта Посланикът на Франция.

Възможностите ни за общо сътрудничество са много и не само в сферата на бизнеса, а и в културата и образованието. Със сигурност отново ще посетя Плевен, за да представя програмите на Френския културен институт за ученици, студенти, стажанти и преподаватели. Готов съм да съдействам и за установяване на партньорство между плевенския Медицински университет и сроден университет във Франция, посочи Н. Пр. Жоел Мейер.

По време на срещата бяха обсъдени съвременното развитие на община Плевен, предизвикателствата пред местната власт, партньорството с Френско-българската търговска камара.

По-късно Посланик Мейер посети и Регионалния исторически музей в Плевен.

Информация и снимки: пресцентър на Община Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: