Деца и баби заедно боядисваха яйца за Великден в село Асеновци – снимки

13.04.2023 14:07

Днес, на Велики четвъртък, по стара българска традиция жени- членове на клуб „ Сръчни ръце“ при НЧ „ Съзнание 1894“ село Асеновци посетиха детската градина в селото и заедно боядисваха яйца за Великден.

В двора на градината на богато украсени масички се подредиха малките палавници и заедно с бабите от читалището и персонала на детската градина боядисаха своите първи яйца. С първото червено яйце секретарката на читалището Петранка Стефанова и Тодорка Илиева нарисуваха кръстчета на челата на всички дечица да са здрави през цялата година. Получиха се от пъстри, по- пъстри и шарени великденски яйца, на които децата много се радваха. Освен яйца, козунак и лакомства, членовете на читалището подариха на децата и мънистени яйца да си украсят домовете. Накрая всички заедно се хванахме на хорце и се повеселихме.

Благодарим на персонала на ЦДГ „ Слънце“ село Асеновци за топлото посрещане и емоцията, която преживяхме заедно. Пожелаваме на всички здраве, любов и топлина, които да огряват всеки дом! Весели Великденски празници!

Информация и снимки:

Петранка Стефанова- секретар на НЧ „ Съзнание 1894“, село Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: