Катерина Бояджиева е вицешампионка по ускорен шах и блиц за момичета до12г.

12.04.2023 8:19

От 9 до 11 април в х-л „Спорт Палас“ в Сливен се проведоха Държавните Индивидуални Първенства по ускорен шахмат и блиц за момчета и момичета  до 8,10 и 12 г.. В тях взеха участие над 130 състезателя от цялата страна. СКШ “Спартак Плевен XXIучаства с 3 състезатели в три възрастови групи.

Голям успех постигна Катерина Бояджиева, която спечели сребърни медали и в ускорения шах и в ,блица постигайки съответно по 5 и 6 точки от 7 възможни. Това са първите медали на Кати от държавно първенство, които я утвърждават като една от най-силните състезателки в тази възрастова група и всички очакват успехите и да продължат.

Отлично се представи и Максим Казанджиев, който при момчетата до 8 години започна лошо с 2 загуби , но финишира с 4,5 точки в оставащите 5 партии и се класира на 6-то място на ускорения шах. В групата на момчетата до 12 години участва Цветан Иванов, който постигна по 3 точки от 7 възможни и в двете дисциплини.

Така в Държавните Първенства в град София и град Сливен в  взеха участие общо над 230 състезателя от над 40 клуба. В тях СКШ “Спартак Плевен XXI” участва с 12 състезателя, които успяха да спечелят 1 златен, 3 сребърни медала и още 6 места в десетките, което го прави един от най-успешно представили се клубове на първенствата. Принос за това има и треньорът им – майстора на спорта Михаил Гигов. Следващата проява, в която ще вземат участие състезателите на плевенския клуб, е Приятелски Детски Турнир „Плевен“, който плевенският клуб ще организира на 22 и 23 април в х-л „Ростов“ в гр. Плевен.       

#тагове:

НАЙ-НОВИ: