Ева Русева е шампионка по ускорен шах за девойки до 18 г. и втора на блиц

11.04.2023 8:23

От 7 до 9 април в х-л „Маринела“ в гр. София  се проведоха Държавните Индивидуални Първенства по ускорен шахмат и блиц за юноши и девойки до 14,16 и 18 г. В тях взеха участие над 100 състезатели от цялата страна. СКШ “Спартак Плевен XXIучаства с 9 състезатели в четири възрастови групи.

Както се и  очакваше най-радостната новина за плевенския клуб дойде от групата за девойки до 18 години. В нея Ева Русева стана шампионка на ускорения шах и втора на блица. Успехът на Ева не е случаен. Тя е капитан на отбора на СКШ “Спартак Плевен XXI”, който е многократен държавен шампион и с успех играе и в женския отбор на клуба, В същата група Жанет Карагеоргиева стана   7-ма   блиц и 8-ма в в ускорения шах, а Виктория-Елизабет Миткова е  5-та на блиц и 10-та  на ускорен шах.

При ‘юношите до 18 години клубът бе представен от Кристиан Милев и Кристиан Георгиев. Те играха само на първенството по блиц и  постигнаха победи срещу някои силни състезатели, но не успяха да влязат в призовата шестица. Подобно бе положението с участниците ни при юношите до 16 години, където Александър Георгиев и Теодор Цветанов също имаха своите шансове, макар че не успяха да се наредят между призьорите . Добре в същата група играха и Владислав Кръстев и Кирил Гаргов.

В момента в гр. Сливен се провеждат първенствата в групите до 8,10 и 22 години, от които  СКШ “Спартак Плевен XXI”  също очаква добри новини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: