Препълнен салон аплодира концерта на Танцов състав „Сборенка” в град Левски – снимки

10.04.2023 13:28

Преди Лазаровден и Цветница, преди празника на празниците Великден, красотата, багрите, ритмите на народната музика, песни и танци, духът на българската народна култура засия с цялото си величие в препълнения салон на НЧ „ Георги Парцалев- 1901”. Концертът на Танцов състав „Сборенка” в град Левски беше прекрасен израз на духовната сила на българското народно изкуство.

Повече от 10 години ТС „Сборенка” с ръководител Даринка Богданова доказва с воля , талант и любов към народното изкуство неговата живителна сила и предава на порастващите своите знания, опит и обич.

Песните и танците на Детски танцов състав „Дъга“ и Детски танцов състав „Звънчета“ с ръководител Даринка Богданова, Вокална група “Дивна“ с ръководител Веселин Личев, на ТС „Сборенка”, народната музика на оркестъра при „Северняшки ансамбъл“ бяха истински пролетен букет от багри и ритми , а огнено шоу-изненада след концерта на Зариан Захариев пред Общината беляза вечерта и със звездна светлина.

Кметът на Община Левски Любка Александрова: „Сборенка – прекрасен концерт! Затаихте ни дъха, хора, Вие нямате умора! Още една невероятно емоционална вечер, за която благодарим на вас. Вие дадохте всичко от себе си и изпълнихте сърцата ни с толкова радост и гордост … Сборенка, вие сте най-красивата марка на община Левски. Малко са съставите като вас, които могат до такъв предел да изпълнят залата на читалище Георги Парцалев , а това говори много и казва всичко.” Бурни аплодисменти за прекрасните момичета и момчета изпълниха салона на читалището.

Любка Александрова отправи специален поздрав с благодарност  от свое име и от името на всички на Даринка Богданова: „Това ,което правиш с мало и голямо в Левски е история. Много медали, много грамоти, много признание за състава на „Сборенка” донесе като ръководител на групата. Най-важното за мен и всеки в тази зала е, че ни караш да обичаме България с всяко ваше изпълнение, повече и повече, и повече българи с изпълненията на „Сборенка”. Обичаме Ви и Ви пожелаваме да ни радвате, все така да пълните салона и душите ни с любовта към България!  Сборенка обичаме ви!”

Бурни аплодисменти, цветя и топли думи на признателност белязаха празничната вечер.

„Народното изкуство е просто ,но се иска голяма култура за да го разбереш” думите на големият творец Филип Кутев припомни водещата Галя Георгиева.

Танцов състав „Сборенка” получи Поздравителни  адреси и цветя от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, от Община Левски, от Силвия Йорданова, специална поема й посвети  Роза Борисова от женска певческа група „Детелина“, от НЧ „Георги Парцалев-1901“, от театралния състав при читалище „Георги Парцалев-1901“ град Левски, кметство с. Българене, НЧ „Пробуда“ с. Малчика, НЧ „Гео Милев“ с. Българене, НЧ „Просвета“ с. Аспарухово .

Танцов състав „Сборенка” подкрепиха и Стефан Стефанов – кмет на с. Градище, М+В Агротранс ООД – гр. Левски, Единство ЕОД 05 – с. Асеновци, ДГ Слънце – град Левски, семейство Плачкови.

Даринка Богданова благодари на Танцов състав „Сборенка” за прекрасното представяне. Благодари и на всички участници, на всички помощници, и на всички за подкрепата. „Това е моята гордост! Обичам ви! Бъдете живи и здрави и се радвам занапред да работим така заедно”.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: